PRINCE2® Practitioner

De Practitioner training draait om toepassen. In deze module wordt de kennis met betrekking tot de inhoud en structuur van PRINCE2® uitgebreid. Daarnaast gaat de training uitgebreid in op de praktische toepasbaarheid van de methode, hetgeen wordt getest in het Practitioner examen.

E-coach

Afhankelijk van uw keuze worden onze PRINCE2® opleidingen begeleid door een gekwalificeerde persoonlijke mentor (onze e-coach). Tijdens de gehele online PRINCE2® training kunt u al uw vragen kwijt bij uw mentor. Dit zorgt voor de perfecte mix van zelfstudie en contact met een gekwalificeerde PRINCE2® expert. De e-coach volgt uw studieverloop en zal, indien nodig, u helpen uw voortgang te bewaken.

PRINCE2® handleiding

De officiële PRINCE2® handleiding: "het Managen van Succesvolle Projecten met PRINCE2®" is bij ons in het Nederlands en Engels verkrijgbaar. Voor het afleggen van het Foundation examen is aanschaf van de handleiding niet noodzakelijk. Voor het volgen van de Practitioner module adviseren wij de aanschaf van de handleiding. Tijdens het Practitioner examen mag de officiële handleiding gebruikt worden. De handleiding kost €95 bij PRINCE2online.

Practitioner examen

Het Practitioner examen is een 2,5 uur durend "objective testing" multiple choice examen. Tijdens het examen mag de officiële PRINCE2® handleiding "het Managen van Succesvolle Projecten met PRINCE2®" geraadpleegd worden. De examens hebben plaats bij Metier Academy in Nieuwegein. De data van de open examensessies vindt u op de pagina Examendata. Het Practitioner-examen kost €459.

Optie: online examen

Het is ook mogelijk om online examen te doen voor Foundation of Practitioner via de webcam. Op deze manier kunt u de examens doen op een door u gekozen tijdstip en locatie, mits u een geschikte ruimte tot uw beschikking heeft. Deze optie is vooral bedoeld voor mensen die niet in de gelegenheid zijn om in Nieuwegein de examens te maken. Klik hier voor meer informatie over het online examen. Kunt u niet naar Nieuwegein komen om de examens te maken? Kies dan voor deze optie!